"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

mandag 23. februar 2009

Pakke :)


Idag kom jeg sliten med masse bagasje tilbake til hybelen etter en deilig liten "studieuke", hjemme hos mamma og pappa, med Stian hos meg hele uka :D Uansett så møtte jeg på en fin overraskelse, nemlig pakke fra min hemmelige venn på Norsk strikkeforum :)

I pakka var det to nøster Eskimo, tre nøster Puddel (som jeg aldri har prøvd eller vært borti) og en kul liten flashlight- sak som en kan henge på nøkkelknippet! Jeg blei veldig fornøyd og er utrolig spent på åssen det puddelgarnet er og hva jeg kan lage av det.. spennans! Alt er i grått så det traff bra blink der, tusen takk hemmeligvennenmin :)

Kom gjerne med forslag te hva jeg kan bruke puddelgarnet til :)

fredag 13. februar 2009

En liten oppdatering..

Jeg måtte bare kunngjøre at jeg nå har heklet 50 lapper :D Jeg må si jeg er noe stolt av dette, og selv om det er langt unna et sengeteppe som jeg håper å få te, så ser jeg fremgang og får dermed håp om å lykkes!





Jeg er godt i gang med tegne-pulsvarmeren til min kjære nå, skal straks legge av masker til tommel. Det blir et virr-varr av restegarn, men det er ikke noe han kommer til å hekte seg opp i vil jeg tro.. :P

Akkurat nå fikk jeg veldig lyst til å prøve meg på denne lua, og mønsteret virker ikke så aalt for vanskelig heller :) Er det noen som har noe tips er det bare å komme med det! Oppskriften er som du kan se fra garnstudio. Er det et sted jeg er støtt innom så er det der :P


.....



Det er fredag den 13. Og på en måte har det vært en ulykkesdag i familien.. Min kjære, lenge syke, farmor sovnet stille inn i dag. Farfar holdt henne i hånden og var hos henne til siste slutt, og det er en god tanke, at de på en måte fikk tatt farvel og at farmor slapp å måtte lide i flere uker framover.. Pappa så veldig lyst på det sånn sett, for hun har sliti lenge nå, med lungebetennelser som kom og gikk i tilegg til mange andre plager.. Hvil i fred farmor, nå vet vi du er på et bedre sted.


....

tirsdag 10. februar 2009

Smoothies anyone?

Til jul fikk jeg den supreste gaven, selvfølgelig noe jeg sa til mamma at jeg ønsket meg, men uansett så fikk jeg en gave jeg gjerne skulle brukte ennå oftere! Nemlig en blender :)
Jeg fikk for meg det her i høst, og egentlig sommeren før, at hadde jeg hatt en slik maskin kom jeg til å leve på smoothies og blanda alt mulig oppi den! Men i realiteten så blei det jo ikke helt som jeg planla da.. men jeg tipper at det har noe med vinteren å gjøre, varmer mer med en kakao for tida..

Jeg fikk lyst til å dele min lille "oppskrift" som jeg egentlig bare slumper oppi men.. det kan være utrolige forfriskende med noe kaldt i kulda å, spesielt hvis du har godterisug og vil holde deg unna sånt i uka..

Du trenger:

Youghurt med vaniljesmak

Frosne bær du liker: jeg anbefaler en blanding av skogsbær og jordbær

Appelsinjuice, eller biter av appelsin (jeg kjøper kun en liten juice og bruker bare en slump av dette)

En til to spiseskjeer sukker

Hvis du har Biola, Cultura eller annet er også det godt å ha oppi :)
Bland dette som du vil til en tykk juice, og merk hvor godt det gjør med en bærbombe som både lukter og smaker frisk sommer! :) *lengte litt til sommer'n..*




Ellers så var jeg hjemme i helga en tur og mamma hadde kjøpt Hjemmet med tanke på meg da, siden det var et lite hefte der med strikkeoppskrifter. Det rare er at jeg hadde lyst til å kjøpe bladet bare på grunn av det heftet, men droppa det med tanke på lommeboka.. Snille mamma passa i hvertfall på at jeg dro det ut av bladet og fikk det med meg :) I går begynte jeg å strikke med noen garnrester, viser seg det at min kjære gjerne kunne tenkt seg en pulsvarmer som han kan ha på seg når han tegner (så han ikke drar ut blyantstreken med håndflata) Vi får se åssen det blir til slutt.. :)

Da skal jeg lage meg smoothies som kveldskos, og du får ha en videre fin kveld :)

torsdag 5. februar 2009

Min første..


..award!
Den fikk jeg av bitt@mi :)
Tusen takk, det var utrolig kos. En skikkelig oppmuntring til å fortsette blogginga og ikke minst håndarbeidet :D
Jeg vet ennå ikke helt hvem jeg skal gi den videre til men, det kommer vel etter hvert når jeg får mer tid til det ;)

Teksten som hører til:
Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom,tid og forhold. Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til seks bloggere,som igjen må velge seg seks nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.


tirsdag 3. februar 2009

I dag har jeg vært ganske så effektiv etter skolen, vært i butikken, laget middag og vasket badet :) Ikke så rart når dagen ellers var en sneigle..og vi måtte vente lenge på tur for å få veileding av en ukjent lærer på mappene vi leverte rett etter jul. Den gode sida er at jeg bare måtte fikse på noen småting, og at alle mine "kunstverk" var gode nok.. :D Kanskje det ga meg mer energi?

Jeg følte jeg bare måtte poste om noe garnrelatert i dag, så jeg fant fram noe jeg kjøpte for et par uker siden, men som jeg ikke har følt passa inn noe sted.. før nå! Da jeg var hjemme i jula kom jeg over noe jeg lagde for noen år siden, i tida mi på videregående.. og som jeg fikk skikkelig lyst te å ta opp igjen!
Jeg gleder meg så til å ta i bruk dette:



Som du sikker ser så er det "Sandnes mini alpakka" i mørk grå, og perlene er lilla (så klart.. :))
Det kom bare over meg at jeg ville på hobbybutikken i sentrum her, den dagen, og dro min kjære med inn. Nå er ikke jeg kjent for å være rask i butikker akkurat, men dette fant jeg ganske kjapt egentlig :) Og garnet er så myyykt, kommer ikke over det.. *glise*

Dette er mønsteret jeg skal kopiere:



Kan du gjette hva det skal bli? Hihi.. minner om noe jeg har laget før :P

Er forresten godt i gang med en lue nå, får bare se åssen den blir til slutt (tror den er en anelse stor..)

"Da damene dro" er på tv 2 idag og i tillegg til "Frusterte fruer" blir det nok ennå en fin tirsdagstvkveld! Ha en fin kveld :)

mandag 2. februar 2009

Latter & Lapper- helga som var

På fredag var jeg og min kjære på Latter i Oslo og så Dagfinn Lyngbø's show "Evolusjon". Gjett om det tok av! Vi lo så vi grein flere ganger, og komikeren selv kunne ikke holde maska til tider.. :) Jeg må si at skulle jeg fortalt om min favorittomiker så hadde han vært en av dem, garantert!

Før showet klarte jeg å bruke 70 kr på smågodt da, men det er jo ikke hver dag en befinner seg på "Lucky Lips" heller. Aldri hørt om det? Jo, det er en liten kiosk, rett ved siden av en av oslos kinoer (den ikke langt fra Rådhuset og Nationalteatret) og den har omtrent bare smågodt langs veggene :) Vi måtte selvfølgelig kjøpe litt :p

Lørdag slappet vi av, og det er her lappene kommer inn. Jeg heklet ca 10 lapper, og du tenker kanskje at det er lite..men når det fort kan ta tre kvarter, time før en er ferdig..ja da føler jeg meg flink :) Når jeg først er med kjæresten skal jeg jo kunne gjøre andre ting enn bare håndarbeid å..

På søndag var det noe kjipt at jeg ikke var hjemme, pappa hadde jo bursdag.. Men jeg ringte han og lovet han en gave til helga, så da tror jeg han blei glad :) Kjæresten min var ganske søt da, han sa han hadde en liten overraskelse til meg da jeg hadde vært en tur på do, og når jeg kom inn på rommet hans igjen sto Notting Hill i dvd- spilleren. Javel, tenker du, men han hadde lovet meg en stund at vi skulle se den sammen, og han er ikke enkel å dra med når det er snakk om romantiske komedier altså...Uansett så kunne jeg se at han kosa seg, der vi satt i sofaen under dyna, han med armen rundt meg :) Han nekter noe i ettertid, men jeg er sikker på at han og fikk gode følelser av å se den filmen- anbefales for par! <3

Nå er det mandag og da kaller studiene.. men det blir nok tid til å strikke videre på lue og kanskje hekle flere lapper :) Ha en fin- fin dag :)