"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

torsdag 29. januar 2009

Noe ferdig, noe nytt

I dag hadde jeg ikke så mye å gjøre på skolen, så da satt jeg og strikket ferdig pulsvarmer nr 2 :) I skrivende stund sitter jeg faktisk med dem på og hendene glir kjapt over pc'n her, i tillegg til at de varmer godt da (bortsett fra fingertuppene..) Den første jeg lagde hadde flere hull rundt tommelen, mens neste mann var nesten plettfri, kan lure på hvorfor det alltid skjer..



Jeg erfarte at det å ta bilde av begge hendene mine selv ikke ville funke, så her er den ene på og den andre også med da (i tilfelle dere tror jeg juksa :P ) Fargen kommer ikke helt fram ser jeg, de er i grunn mer rødlige i fargen, mer som en plomme. Det er drue på bildet der synes jeg... *gruble med seg selv*



Uansett så hadde jeg som sagt lite å gjøre på høyskolen idag, så tok en tur litt tidligere ned til sentrum og stoppet innom hobbybutikken. Jeg koser meg veldig der inne, føler de har alt som trengs for å være kreativ! I et lite hav av garn fant jeg endelig noe jeg var på jakt etter. Pappa har snart bursdag, og siden jeg har ca en uke på meg til å finne på noe så kjøpte jeg dette garnet:



Det var så herlig å ta på, også er det visst økologisk! Jeg måtte bare prøve det tenkte jeg :) Merket heter "Marks & Kattens" og garnet består av 20 % Merino i tilegg til vanlig ull. Blir artig å prøve det ut, tenker nok det blir en lue- hvis jeg får det til på så kort tid ;)

Ha en fortsatt fin torsdag :)

mandag 26. januar 2009

I løpet av helga fikk jeg strikket ferdig en Augusta pulsvarmer. Men det er ikke bare-bare for meg, etter å ha prøvd en tre- fire ganger før jeg fikk mønstret til ;) Av en eller annen grunn klarte jeg å gå fra 50 til 31 masker på noen omganger og endte opp med å strikke et par rapporter med 31 masker. Heldigvis gikk det opp et lys om at mønstret forandret seg samt at den var noe trang å få på...



Jeg har ennå ikk festet trådene da, hehe, men det tar man til slutt ;)



...og her sitter herligheten på, varm og god ble den og :D
Krysser fingrene for at den neste blir like bra (eller bedre) :)

Garn: Silja, mørk lilla
Pinne: nr 3
Mønster: (se forrige post)
Kjøpt: Nille

torsdag 22. januar 2009

En liten oppdatering. . .

Jeg glemte nesten helt å føre opp hvem jeg har finni den fine bestemorruteoppskrifta hos! Uff, jeg beklager så mye Bea, hvis du ser dette.. Jeg fant den i hvertfall her :) Og jeg er veldig takknemlig for det, siden oppskrifta er kjempefin!


Ellers så driver jeg på med noen pulsvarmere, som jeg har funnet her :)
De kalles "Augusta" og er litt krevende, men jeg er på vei til å bli ferdig med den første snart! Jeg kommer med bilde seinere når de er ferdige tenker jeg.



Det er så deilig å få levert oppgaver! Nå har jeg endelig levert en norskoppgave som har liggi siden før jul, det føles herlig! Men den må nok fram igjen om ikke så lenge når eksamen nærmer seg, tar ikke sorgen på forskudd :) (ennå..)
Ha en flott helg forresten! Blir nok ingen poster før på mandag siden jeg drar av gårde til min kjære :)

søndag 18. januar 2009

Mitt pågående arbeid

Nå tenkte jeg at det var på tide med en oppdatering på det jeg holder på med!
Har hatt planer om å lage et teppe i "bestemorruter" og har jobba litt med det sånn på og av mellom andre ting. Nå i helga har jeg faktisk fått laget en 5- 6 ruter og synes det var på tide å poste om det :) De er laget i Senjagarn fra Nille og er i grunn ganske myke.





Her ser du 10 av hver farge, jeg valgte etter mye om og men å ha hvit i midten hele veien, men variere grå og lilla rundt. Jeg synes det blir lekkert og har ennå ikke gitt opp prosjektet :) (mulig jeg tar en pause når det er 20 av hver, hehe..)

Ellers har jeg hatt en kjempefin helg med kjæresten min :) Vi hadde 3års jubileum her om dagen og feira med å spise ute her på fredag. Han var så søt, kjøpte en bukett røde roser til meg å greier :)

Nå er jeg aleine igjen på hybelen da.. men jeg bruker tida godt til å gjøre litt husarbeid og rydde da, så kan jeg fokusere mer på studiene til uka! Og ikke bare det da, jeg er veldig glad i å se på film så det blir en del sitting i timene framover med siste rest av helgegodiset :D
Ha en fortsatt fin helg! :)

torsdag 15. januar 2009

Konkurranse!

For deg som digger strikking, ta en titt på denne konkurransen: HER


Ellers ha en fin kveld/ natt :) Oppdateringer på håndarbeid kommer snart.. ! *glise*

tirsdag 13. januar 2009

Lag din egen fotobok!



Det kan ta en del lenger tid enn å bare kjøpe en ferdig spiralbok på fotobutikken,men den kan bli så veldig mye bedre- ikke minst mer orginal!

Jeg hadde i oppgave å lage egen bok, og jeg gikk lenge å grubla på åssen dette skulle gjøres! Vi fikk ikke lov å bruke en ferdig bok, dermed måtte vi finne på noe lurt..og nå er den ferdig :) Skal leveres på torsdag til og med.

Okay, tilbake til åssen det gjøres :) (lurt å lese alt først før du prøver selv)

Du trenger:
- Fotokartong i den fargen du vil ha sidene dine (jeg valgte brun)
- Fotopapir/ kartong i en farge som passer til denne (likt antall som hovedfarge, jeg valgte strågul)
- Bånd eller annet du vil feste sidene sammen med
- Tøystoff til omslag på permen
- RX- lim, eller annet lim som passer til å lime både foto og tøystoff
- Hullemaskin
- Linjal
-Blyant, viskelær
(- evnt. kjøp noe papir som kan festes i bakgrunnen av sidene dine, som en ofte gjør med scrapbooking, for en ekstra fin detalj)

Jeg startet med å klippe ut sidene jeg skulle ha i boka, for meg ble det 8 sider.

Jeg brukte 21x 21 på hovedfargen, rett og slett for å kunne bruke et A4 ark for å få rette sider i starten (kortsida på A4 er jo 21 cm..) Når du finner ut hvor mange ark du vil ha (du kan alltids lage flere etter hvert som du limer inn bilder) går du igang med å lage selve sida på arket, altså at hovedfargen blir som en ramme rundt denne.

Jeg lagde denne en cm mindre på hver side, altså 19 cm. Når disse var klipt ut målte jeg en cm inn på hver side på hovedfargen, streket det opp med linjal så jeg fikk en firkant på arket. Da var det lettere å lime det nye arket på bakgrunnen sin :)

Når du så har limt på alle disse ekstra sidene, noe du selvfølgelig ikke MÅ gjøre på alle arkene, er det bare å starte å klippe og lime inn bildene dine :) Det er fint å bruke en del av resteark til overskrifter og lignende, eller en annen farge hvis du skulle ha noe liggende.

Når alle arka dine er dekorert og fine så skal det lages en perm! Jeg brukte samme fotokartong som på hovedfargen min (brun) og tenkte at den måtte være litt større enn selve arka, dermed lagde jeg den 25 cm brei. Og lengda ble dermed det dobbelte av dette :) Da fikk jeg 50 cm å klippe, et fint rundt tall, men litt slit hvis linjalen din var 40 cm som min...

Da skal du ha en kartongbit på 25x 50 hvis du har fulgt samme mål som meg :)
Denne skal vi dekke med stoff, og hvis det er sånn vanlig bomullstoff skal det gå fint å kunne lime det på kartongen. Du klipper først til så du har en kant på 2- 3 cm som du kan brette inn. Så putter du lim på kartongen, fint hvis du har brettet den til to sider først.
Når du har lim på begge kartongdelene, så kan du legge et par bøker på i litt press før du går videre.

Når du synes det sitter ganske godt på, er det lurt å brette langsidene inn og lime dem først. Legg bøker i press her også. Så tar du kortsidene, brett dem som bokbind :) eller som en pakke om du vil. Da tar du de limte endene, de fra langsida, og bretter inn som en trekant og limer det. Etter det bretter du bare ned hele klaffen, smører lim på stoffet og trykker det godt ned. Viktig å være litt nøye med å være inntil kartongen under for penest mulig resultat..Bokpress er tingen her å ;)

Mens dette tørker kan du kjøre de pynta arka dine inn i hullemaskina og få minst to hull midt på. Etter at permen er tørka så noge lunde bretter du den slik den skal være (som perm) og dytter den inn i hullemaskina langs "ryggen" på permen. Det kan være litt vrient, men det skal gå med fotokartong, og den skal klare å klippe gjennom stoffet (det gikk ihvertfall med min). Når du har fått til dette trer du båndet ditt inn i de "nederste" hulla, sånn at du kan tre de løse arka på. Pass på å ha litt bånd mellom arka så det ikke blir så vrient å bla. Jeg gjorde dette i to omganger og knøyt sløyfer på utsida, dekor det å :)



Her ser du forsida mi, permen, båndet som er knytt på baksida der og stoffet jeg har limt på kartongpermen min. Den kan bli noe skakk, litt løs og sånt men det går kjempefint å bla i den og jeg er ganske fornøyd i grunn!

Søte sløyfer pynter bare mer opp :D

Lykke til hvis du vil prøve dette ut, jeg brukte ingen andre kilder enn megselv og tankene så hvis du skulle lure på noe er det bare å gi beskjed så skal jeg hjelpe så godt jeg kan.
Ha en fin kveld :)

onsdag 7. januar 2009

Nytt år..ny blogg!

Hei, og takk for at du stakk innom :) Det er ikke første gang jeg skriver i en blogg altså..jeg har bare hatt lyst på en ny en god stund nå- en som var enklere å forstå for en lite datakyndig person som meg.. en hvor jeg kunne sette inn flere ting jeg har interesse av, som bokliste og oversikt over blogger jeg liker å lese :)

Uansett, så vil jeg legge ut noen bilder fra desember og tidlig januar :)

Før jul:

Her hadde jeg, min kjære og min søstre et lite førjulsverksted. Jeg fikk et sett fra en hobbyforretning av ei klasseveninne i bursdagsgave og bestemte meg for å spare det til jeg kom hjem og kunne dele arbeidet med noen. Og sånn ble resultatet! Kan du gjette hvem som er min? Hihi.. jeg måtte så klart lage gamlefar, tenkte jeg, og hadde på mest skjegg og en ekstra mage (som ikke synes her da).

Søstra mi lagde til og med øyenbryn på sin! De sitter oppå lua hans da, selvfølgelig :P

Den siste fikk mest skryt av min mamma, og hun blei litt overraska over at det var min kjære sin (han driver ikke så mye med kreative sysaker som vi to andre..) :)



Her har jeg strikket en julesokk til søstreren min, noe jeg gjorde dagene før julaften :)Jeg fylte d en med godis til 30- 40 kr og hun blei kjempeglad for den! Vi fant ut det var en forvokst babysokk, og om jeg hadde tovet den i maskina så kan det hende den kunne passa :PDet er nok litt rart å si det, men vi har aldri vært vant te å få "julesokk"i jula..vi har alltid fått en vanlig marsipangris under puta vår fra nissen, hehe. Det trengs egentlig ikke mer heller, blir mye snop å få uansett lissom..

Beklager det dårlige bildet..men sånn blir det med mobilkamera noen ganger gitt. Har prøvd en oppskrift med "etterpåhel" som jeg har finni på noen blogger. Tror ikke jeg forsto det helt fullstendig, for hælen blei stjerneforma...men fin hvis du bretter den ut da! Og ingen skal jo gå med denne sokken så vidt jeg vet..



Januar:
I går var jeg og min kjære far på kjøretur oppover i telemarken, jeg hadde noen julegaver som måtte kjippes opp før jeg vender tilbake for en stund. Turen gikk helt supert uten noen treff med grøftekanter eller noe lignende og vi oppdaget begge en ny kirke! Nes kyrkje heter den, og ligger rett utenfor Gvarv..

Dette er utsikten fra plassen kirka står og mot Li- fjell som er de toppene du ser helt bortest, i horisonten :)Helt nydelig utsikt! Var ennå finere i virkeligheten, men kamra mitt var ikke helt med meg på dette bildet..
Her har jeg spasert rundt bygget, synes det så mest spennede ut fra denne vinklen :) Her kan man se både den eldste og nyeste delen som er den helt i front med grønt spir, den eldste delen er jo den i mur, mens den nyeste er av tre.. Pappa liker å snakke om sånt når vi tusler rundt gamle kirker, og jeg har vært interessert i kunsthistorie siden vidregående så jeg nekter han ikke å legge i vei om det han vet og observerer :)

Det var det for denne omgang, har store planer om å strikke nye ting snart så skal poste bilder og prate mer om det siden. Ha en ellers fin start på januar!