"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

torsdag 29. desember 2011

Gavestrikk

Det ble noen strikkede gaver under juletrær i år og, så nå som jeg er helt sikker på at alle har pakket opp kan jeg vise bilder :) Fire ting ble det, og i alt virrvarr i førjulstida tok jeg bare bilder av to..

Oppskrift: Vridd hals fra pickles
Garn: Puno
Pinne: 9
Den ble stor, varm og forhåpentligvis brukbar. Puno er dyrt, men utrolig deilig! En gave til min kjæres søster, sammen med votter strikket i Vamsegarn- lik disse som jeg har strikket to ganger før (pinne 5) :)


Oppskrift: Holden Shawlette (ravelry)
Garn: Sandnes minialpakka
Pinne: 3
Dette har mamma fått, hun har ønsket det lenge og jeg fikk mye garn av henne tidligere i år - hun ønsket bare et sjal i betaling. Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk til en pen avslutning "picot bind-of" som det heter så fint :) Denne videoen var mest til hjelp: Picot Bind Off - YouTube


Ellers så satte jeg i gang tidligere i desember med et sokkepar som jeg ville gi til min søster. Jeg klarte det småinnvikla mønstret (første gang jeg har strikka sånn flette!) og kom nesten til tåfelling når nøstet ble tomt. Da ble det lureste i mitt hode å begynne på nr to og så se hvor mye garn jeg har igjen til slutt! Det ble ikke mer enn starten på den...
Så til konklusjon bør jeg begynne ennå tidligere, og kanskje velge noe annet, det er liksom noe med å strikke to sokker som plager meg, er jeg ferdig med en vil jeg være ferdig, jeg..
Hun fikk en fin grønn lue med dusk og et par påsydde knapper i stede :)

søndag 11. desember 2011

Deilig søndag



I førjulstida har vi en liten tradisjon med å lage egen julepynt. Vi har vel gjort det de siste 3 årene og kommer neppe til å stoppe med det første! Jeg er så heldig å ha en kjæreste som liker kreative ting, til en viss grad, og å montere nisser i boks fra Panduro treffer midt i blinken. Det fine med disse pakkene er at du har en bruksanvisning og et bilde på hvordan det skal bli, men du har fortsatt stor frihet. Dermed ble det 3 fine, og nokså ulike små nisser. Den høyeste er min kjære sin, og er så høy at han ikke trenger topplue, den med høy lue og litt høydekomplekser er min, den siste ble en miks og er da den sjenerte lillebroren. Nå står de så pene med hjertene sine på hylla bak tv'n og følger med på oss :)

Før dette bakte vi pepperkaker, med Ikeadeig *kremt* som faktisk smaker godt da, og det ble til noen artige figurer - jeg synes det ser ut som de 2 nissene danser, og fryda meg veldig over det :) I skrivende stund er alle kakene spist for lengst, men en skal jo kose seg litt ekstra i advent, ikke sant?

Dette ble gjort for en uke siden, for siden vi jobber i butikk er det lange dager fremover og lite tid til slike kosestunder.. Men i dag har vi vært i dåp, og jeg har nådd mitt 24 år - fin dag for både meg og den lille guttungen.

Har du gjort noe lignende koselig i førjulstida så langt?

onsdag 7. desember 2011

Jeg vil være flink til å blogge! Men hva skal en blogge om i disse dager når det eneste en har på pinnene er julegaver? Vel, i mangel på noe annet kan jeg jo vise fram pakka jeg fikk fra "svigermor" her i forrige uke. Jeg var syk med halsbetennelse og orket lite, men da jeg fikk lappen i dørluka om at en pakke venta på meg, da måtte jeg våge meg ut! Det var ikke akkurat skuffende innhold heller. Sjelvende i armene etter å ha bært den store norgespakka hjem tømte jeg den sakte men sikkert og fylte faktisk hele kjøkkenbordet med innholdet, 5 kilo var visst vekta på pakka... :)

Det er mye Mor aase, noe Baby merino og en god del ren bomull- kjempefornøyd! Takk igjen :)

søndag 4. desember 2011

Og det begynner å bli kaldere

I det siste har jeg hatt litt dilla på hals, å bruke det og strikke det. I hvertfall fram til julegavestrikken ;) Den første her strikket jeg til meg selv, og den er allerede godt brukt. Den andre er strikket til en veninne som snart skal få den- må bare sendes først... Den grå er strikket litt mindre, for min ble veldig stor og slaskete etter hvert og jeg ville ikke at den neste skulle bli slik. Får bare vente å se hvordan den blir i bruk.

Garn: Mor Aase, bomull og merinoull
Pinne: 8
Mønster: eget :)



Bokklubben har en liten give- away gående, "vis oss lua di" hvor du sender inn bilde av lua de helst med deg selv inni og oppskriften. Da får du boka Strikkelyst! Dette har jeg så klart gjort :)
Dette er lua mi, strikket i Fin med dobbel perlestrikk- jeg bare prøvde meg fram og lagde en behagelig lue :) Den vil nok vie seg en del ut pga det høye innholdet silke, så jeg får se hvor lenge det går å bruke den før jeg må sette inn en strikk eller noe.




Deilig lilla farge, ikke sant?