"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

søndag 28. februar 2010

Tøfler!

I løpet av den siste uka har det blitt til tre par tøfler, ferdig tovet :)
De hvite er mine, de grønne og gule skal videre til nye eiere -- en flott måte å tjene litt penger på! Har planer om to par til.
Garn: Safir og Vestland
Pinne: 3,5
Tovet på 60 grader
I forrige innlegg ligger det en link til hvor du kan se fremgangsmåten ;)

Jeg har også blitt ferdig med de lange strømpene jeg har holdt på med siden jula.. endelig! Det blir veldig lenge til jeg strikker noe lignende igjen, helt klart. Jeg skulle legge til bilder, men så klarte jeg å slette dem da jeg skulle legge de inn på pc'n... Men det kommer bilder seinere :)

fredag 19. februar 2010

Tøffeldilla


Da jeg gikk på folkehøyskole lærte jeg å strikke tøfler ved hjelp av et "L" system, du strikker en L og syr den sammen på en spesiell måte. Jeg husker de fleste hadde skikkelige vansker med å skjønne denne sammensetningen, selv om vi hadde noen enkle tegninger på en oppskrift. Heldigvis gikk det ann å memorere metoden og klare å huske det igjen nå tre år senere :) Men jeg skal innrømme at jeg kikket litt rundt på nettet etter sammensetingen av farger og om jeg huska syinga ordentlig.. det blei godt friska opp ;)
Denne siden er veldig fin hvis du ønsker å prøve på det samme!

Garn: Safir fra Sparkjøp (24 m for dame, 30 m for mann)
Pinne: 3,5
Toving: 60 grader med grønnsåpe
Tid: Et par kvelder på strikking av ett par, litt mer for sammensying. En kan bli noe lei kun glattstrikk.


Før:

Etter:

Jeg har fått disse gul/ sorte på bestilling av en kamerat, og mens jeg var i gang så hamstret jeg like gjerne mer garn på Sparkjøp. Faktisk så mye at min kjære synes jeg fyller gulvet inne på gjesterommet litt vel mye..hehe. Meen jeg tjener da litt på det, så jeg tror ikke han ser kun håpløst på det (men lurer veldig på når han får sine) :)

Da har jeg ihvertfall tre par til å strikke! Håper du får en kreativ og deilig helg :)

søndag 14. februar 2010

Endelig noe ferdig

I uka som var fikk jeg endelig tilsendt en liten konvolutt med egne merker, som jeg har planer om å fest på de arbeidene jeg lager. Flere ganger har jeg kommet over blogger hvor folk har fått tak i dette, og hver gang har jeg lurt på hvordan- endelig var det min tur til å komme over sida :) Jeg gleder meg til å kunne feste dem på ferdige arbeid! Interessert? Sida finner du her (takk til Mirrevirre for at hun nevnte sida en gang)

---

Endelig blei jeg også ferdig med pulsvarmer nr 2! Jeg startet på en forrige søndag faktisk, med samme mål som i dag -- bli ferdig med begge. Men så klarer jeg å legge opp 5 flere masker på nr 2, og da blei jo den lengre enn den første.. da mista jeg litt lysta til å begynne på ennå en. Heldigvis kom lysta tilbake :) Jeg fant og ut at en heklet kant øverst ville gjøre susen, og det blei prikken over i' en! :)
Garn: sandnes mini alpakka
Pinne: 2
Ekstra: p 2 heklenål og hvite perler

Fikk du forresten lyst på dem eller et annet par? Disse skal legges i gave/ selge hjørnet mitt, og for 150 + porto kan de bli dine :) De er gode og varme på hånden i disse kalde tider ;)

mandag 1. februar 2010

En tur på graven

I dag skulle pappa blitt 56 år gammel. Jeg og min kjære tok en tur til kirkegården og satte lykt både hos pappa og mormor - de ligger bare noen få meter unna hverandre.
Det snødde lett, men noe irriterende da det blåste veldig. Rart hvordan det alltid skal være så himla kaldt når en går til en grav?
Vi tente en lykt ved hver grav, sto en stund og snakket litt om de begge og jeg felte noen tårer.. det er fortsatt veldig sårt å stå spesielt ved pappas grav, men jeg omringer meg ellers av så mye rart jeg fikk av mormor at jeg minnes henne nokså ofte også.

Er det forresten slemt å be sin mamma ikke ringe så ofte som hver dag? Det er til tider ganske slitsomt med tanke på at jeg MÅ snakke med henne.. Vi har kanskje aldri hatt det beste mor- datterforholdet heller da hun var mye syk da jeg var liten.. og med tanke på at jeg likte mer å snakke med pappa.. Hun får vel bare tåle det, håper jeg..Jeg regner ikke med at hun gir opp å ringe så ofte som hun gjør uansett da men.. kjenner til problemet? Det er jo mye koseligere hvis hun ringer litt sjeldnere og at jeg kanskje får muligheten til ringe henne først for en gangs skyld?
Jeg er glad i deg mamma men det kan bli litt kjedelig å snakke om hva vi spiste til middag hver gang fordi vi ikke har så mye mer å snakke om..

Nå gomler jeg litt godis selv om jeg egentlig ikke skal i ukedagene, synes jeg fortjener litt idag.