"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

tirsdag 19. januar 2010

Hjemmedag :)

I dag skulle jeg opprinnelig på skolen, men jeg hadde en nokså tung natt med mye gråting så min kjære foreslo at jeg blei hjemme, rett og slett. Alt blei bare for mye for med tanke på alt som har skjedd. Med tung hodepine og hovne øyne var jeg glad for at den beslutningen blei tatt da jeg våknet :)

Jeg fikk pakke fra bokklubben: "Vente. Blinke" som jeg hadde bestilt via gavekort for ett nytt år i klubben :) Gleder med masse til å sette meg ned med den, men begynner å bli en kø av bøker i bokhylla jeg vil lese nå..


Vi tok en tur ut til Skien og jeg fikk hamstret litt på den lokale hobbyforretninga- det er så synd de skal legge ned! Har alltid likt den butikken.. men det eldre paret som driver det vil gi seg, og jeg kan jo forstå det da- når de har holdt på så lenge jeg kan huske i hvertfall!
Her er kuppet mitt, til under 200- lappen :)

Diverse perler til armbånd og fletta makramé- ting er planen :)
Nå venter jeg bare på Gray's- ha en fin kveld :)

søndag 17. januar 2010

Liten 2009 oversikt- dette har jeg laget!

Et utvalg arbeid fra 2009 :) Det er og en del ting som juleduken og teppet av bestemorsruter jeg ikke blir ferdig med... men de blir vel ferdig en gang, hehe.



Lue: Den laget jeg til megselv, den rosa og vottene var julegave til søstra mi- men lua var litt liten så har planer om å lage en ny til henne..hehe. Det var da også ett par votter dette året.



Fotplagg: Sokker til min kjære (som dessverre mot kvelden for ikke så lenge siden, sånn kan det gå med opprekksgarn som egentlig ikke er det beste sokkegarnet) og tøfler farfar fikk til jul :) Tøflene var andre del av skoleprosjektet mitt i vår ;) Jepp, er ikke den største sokkestrikkeren.. *kremt*



Vesker: Den første er ei lita søt veske som både er heklet og strikket, men som blei i grunn litt for liten til å brukes til noe. Nr to blei en bursdaggave til mamma, oppskriften er fra Garnstudio (fikk aldri tatt bilde av den når den var ferdig..) Og siste ut var veska mormor fikk til jul, fikk aldri spurt henne om den falt i smak men..




Pulsvarmere: De lilla var til meg, de grønne fikk min søster. De lys- lilla var en del av skoleprosjektet mitt i vår, den ene tovet før montering, den andre montert- tovet for hånd! Uten at det var meninga monterte jeg dem forskjellig i forhold til strikkeretninga, hehe, gjorde det mye lettere å huske forskjellen på de :) Den fargerike er "tegnehanska" til min kjære (som ikke funket helt som den skulle fant vi ut..) og til slutt mine heklede sukkertøy :)




Og til slutt: armbånd makrameflettet, flere kluter, heklede sommerfugler og blomster. Sjal i Mohair og vest til megselv :)

Da tror jeg i hvertfall jeg har fått med det meste ;)

lørdag 16. januar 2010

Ikke akkurat den starten på året jeg ønsket

Jeg har ikke blogget noe tidligere denne uka siden jeg jobber med en del som ennå ikke er ferdig. En av to strømper nærmer seg mål, og jeg har laget en pulsvamer med perler, som jeg kommer til å vise når jeg får gjort ferdig den andre :).

Grunnen til at dette ikke akkurat har vært den beste starten på året er min mormor. Før jul hadde hun en del problemer med pusten sin, har slitt med den generelt pga røyking og astma, men nå var det mye værre. Legene sa hun hadde Kols, og hun sluttet straks å røyke. Men her i uka som var blei pusten så ille at hun måtte legges inn på sykehus, og diverse tester ble tatt. Det viste seg at hun hadde en flekk på lungene, og dette var lungekreft.. Alt har skjedd så vanvittig fort! Nå akkurat en måned siden pappa dro fra oss har også mormor gjort det.. Vi var der i natt, og hun fikk ha alle sine barn rundt seg, jeg holdt meg litt i bakgrunnen siden hun hadde litt problemer med å konsentrere seg og få med seg hvem som var der. Flere av oss dro hjem igjen for å få litt søvn, men da det blei tidlig morgen var hun død.

Jeg kommer til å savne deg mormor, fikk meg alltid i godt humør, og jeg husker jeg pleide å grue meg til dagen jeg ikke kunne prate med deg mer. Hun var fra Sør- Afrika, og var ikke alltid den letteste å forstå eller at hun forsto oss, men hun hadde alltid humoren på lur og snakket med både kjente og ukjente- rett som det var!

Jeg håper med hele meg at både mormor og pappa har det bedre nå. Og takk for at du leste dette og kunne dele det med meg.. forhåpentligvis vil neste innlegg være noe lystigere.

fredag 8. januar 2010

Første post i nytt år

Godt nyttår!

Ja, da var vi godt i gang med januar alt, nytt år nye muligheter og alt det der..
I det siste har jeg hatt en voldsom bloggtørke rett og slett fordi det har skjedd så innmari mye på en måneds tid nå. Alt har ikke akkurat vært posistivt heller... Jeg har tidligere nevnt at pappa var veldig syk og at vi kom til å ha en spesiell jul pga det. Den 16 desember døde han, og jeg har fortsatt problemer med å snakke eller tenke på det uten å felle noen tårer. Han betydde så utrolig mye for meg.

Men jula blei da koselig fordet. Det blei første hele jula med samboeren min :) Julaften med tante, fetter, bestefar, søster og mamma i tilegg -- alene i huset hos mamma kunne blitt ganske trist i grunn.

Nå som det er et nytt år har jeg ett stort ønske om å ikke miste flere av mine kjære på en god, lang stund.. to på ett år blei litt mye kjenner jeg, farmor også..

På håndarbeidsfronten driver jeg på med noen strømper, skal lage votter, og har tøfler i tankene - alt til venner :) Det gjør godt å ha mål med arbeidene mine for tiden!

Jeg har også et mål om å bli slankere akkurat som tusenvis av andre mennesker på nyåret, hehe. Men det enkleste akkurat der blir å holde seg unna godis og brus i uka, og trene noen dager da. Det høres egentlig enklere ut enn det er men jeg skal gjøre mitt beste! :)
Alt i alt prøver jeg å tenke framover og på de positive tingene her i verden - håper du gjør det samme ;)