"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

onsdag 19. mai 2010

Jobb :)


Jeg har vært så heldig og få muligheten til å jobbe i en butikk jeg har hatt lyst til å jobbe i lenge nå, nemlig en bokhandel :) Etter et kort, koselig intervju ble jeg ringt opp dagen etter - og i dag har jeg gjennomfør andre og siste dagen med opplæring! Fra nå av skal jeg klare meg aleine i butikken. Den ligger i et senter som har nokså rolig trafikk med kunder og mange følger butikkens innhold ofte, og støtter så godt de kan. Det er deilig at butikken ligger på et rolig sted, utenfor byen, og sjansen er liten for å treffe på folk fra hjemtraktene en aldri likte siden jeg må ta buss i 20 min før jeg er der ;)
Dette er kun en helgejobb, med noe ekstra nå i sommer, men jeg ser fram til å kunne tjene litt ekstra hver måned! I tilegg til herlige bøker har de også et stort utvalg leker, trangt om plass og alltid ting å sette ut - lite sløvetid med andre ord, og det liker jeg!

Jeg tror jeg kan like å jobbe i bokhandel.. :)

tirsdag 11. mai 2010


Gavetips: stor hals i deilig bomullsgarn! Nå som det nærmer seg sommer og det er en god stund til det er kaldt og guffent igjen, meen litt småkjølig om morgenen og kvelden - supert med en litt varm hals :) Min søster fikk denne i bursdagsgave, og hun likte den godt der og da i hvertfall - spesielt fargen :)

Garn: Bomullsport, lys blåfarge
Pinne: 10, dobbel tråd
Mengde 100 g.
Oppskrift: Vridd hals

Jeg la til ekstra masker for at jeg kunne klare å strikke rundt og rundt, og det gjorde nok susen for å kunne legge den dobbelt rundt halsen. Bredden ble også mer passelig med tanke på at en ikke trenger å ha halsen oppe i ansiktet, men bare varme hals og nakke.

Jeg hjalp ei venninne å starte et heklet sjal i dag *stolt*, så nå håper jeg hun får fortsatt med dette innimellom eksamnene sine (hun har noen flere enn meg kan en si) Sjalet har jeg skrevet om her.

Ha en finfin kveld :)

fredag 7. mai 2010

Endelig avslapning :)

Jeg har hatt en stressende uke. Eksamen i matlaging høres kanskje ikke så ille ut, en lager bare mat foran en fremmed liksom, og så får du vite hvor godt du gjorde dette.. men hva om du hadde fire retter å forberede, en rapport med undervisningsopplegg å skrive til disse fire rettene, at en ikke får lov å ha med annet enn en liste med ingredienser ooog at alt utstyr en skal bruke må legge fram klare til bruk - ikke så lett likevel? Heldigvis var vi fire om å skrive rapporten, og vi hjalp hverandre kjempemye med forberedingen - jeg lærte blandt annet å lage pai uten at det blei spesielt vellykket da men.. i prinsippet så kan jeg det! Før jeg visste ordet av det var det fredag og det hele skulle gjennomføres - utrolig kjapp uke! Magen levde sitt eget følelsesliv og jeg blei faktisk kvalm av å tenke på alt jeg skulle huske, men da jeg endelig kom inn til læreren min og sensoren (jeg var selvfølgelig den siste og måtte høre fra de andre hvor stressende det var) blei jeg rolig og veldig "lærer" av meg, rett og slett med fokus på å fortelle mest mulig om det jeg gjorde og snike inn litt info om maten.
Det lønnet seg!
Jeg er superfornøyd da jeg endte opp med en B (altså en 5'er) :D

Nå har jeg mer tid til å drive med håndarbeid igjen, og det blir kos :) Vesten er jeg godt i gang med, men jeg traff på en liten utfordring og vet ikke helt hvordan jeg kommer videre - men det løser seg nok bare jeg setter meg ned med det igjen.

Her er fangsten fra forrige helg, de to nøstene med Step fikk jeg av moren til min kjære - hun hadde kjøpt mange nøster på salg og jeg sikla så på dem at hun gav meg to som lignet et par andre hun hadde :) :) Tusen takk, Wenche!
De kremhvite nøstene er Milk fiber fra Viking garn - som jeg blei så nyskjerrig på! Det er utrolig mykt, og føles som bomull, men det står ikkeno om hva fibrene egentlig er... blir spennede å prøve ut i hvertfall! :)

Ha en flott helg med sol og avslapning :)