"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

tirsdag 14. desember 2010

Hals til meg!





Hals, hals, hals.. ja :)
Ukens prosjekt mens jeg har drevet på med skoleoppgaver, greit å holde på med på toget og i pauser og sånt. Jeg trodde den ville bli litt liten da jeg holdt på, men jeg blei veldi overraska over hvor stor den faktisk blei! I oppskrifta står det pinne 5,5, men jeg brukte 6,5 fordi jeg ikke hadde så stor rundpinne og det ville ikke blitt bra med enkel tråd på 5,5..
Den er stor når den ligger to ganger rundt halsen til og med! Veldig deilig :)
Det nederste bildet ligner vel mest på fargen :)

Garn: Pickles Merino Silk, fargen Kyss, dobbel tråd
Pinne: 6,5
Oppskrift: honey cowl

tirsdag 7. desember 2010

Julesjal :D

før blokking..


blokking på gang..

Endelig har jeg klart å strikke et sjal som ikke ble for lite, eller som ble for trangt i noen ender! Mitt første Ishbel, på pinne 4, og jeg er kjempefornøyd :) Det er et lite håp om at jeg skal klare å strikke ennå ett, men det blir nok ikke før på nyåret. Dette er shetland soft garnet jeg snakket om i et tidligere innlegg, og det var kjempedrøyt- og billig sånn sett. Jeg tror jeg er mest fornøyd med at jeg huska mønsteret så godt og ikke gjorde noen synlige feil :)

Dette skal være mitt "julesjal" og vil ligge pent over skuldrene mine når jeg har sort kjole på, gleder meg så til å ta det i bruk! Det er vel litt over en meter i lengda, litt kort kanskje, men det funker :) Strikket det største i oppskrifta og fulgte alle omgangene.

Nå om dagen går det i skolearbeid, og etter hvert blir det gavestrikking- etter den 17 desember i hvertfall! Driver litt med en hals jeg strikker til megselv i deilig merino silk fra pickles, men ingen stress.

Ha en fortsatt fin adventstid :D