"Easy- to know that diamonds- are precious
good- to learn that rubies- have depht
but more- to see that pebbles- are miraculous"

- Joseph Albers

søndag 29. november 2009

1. søndag i advent


... og lysene er på plass på stuebordet :) Jeg valgte rett og slett å gå for noe jeg kan bruke resten av året også, noe en advent- stake ikke akkurat er til for. Vi var en tur på Ikea i går og da blei det et metallfat og fire kubbelys= advent- stake! Vi var egentlig på tur til foreldrene til min kjære, og fant ut at siden Ikea er så langt unna der vi bor til vanlig kunne det være lurt å ta en tur dit (merk at det var hans ide og at jeg ikke hadde masa om å reise dit på noen uker.. hehe) Vi fikk også med litt pyntestein med lukt av "svigermor" siden hun likte ideen om et slikt adventsfat. (PS: et av lysene er selvfølgelig tent alt)

Hvis du også sånn i siste liten trenger en "advent- stake" er dette hva den kostet:
Fat: 49,- (Ikea)
Lys: 15 per stk (Ikea)
Sand: ca 20- 30 kr (Nille)

Vi fylte faktisk en handlevogn da, med både juleting og hverdagsting, til kun en 1000-lapp! Jeg blir litt satt ut, det må sies.. :)





Da vi var vel hjemme satte jeg igang et nytt prosjekt, nemlig en juleløper, en duk til å ha på stuebordet når advent er over og julen har rullet på plass. Garnet er i en herlig rødfarge, men heklenåla kunne vært noe større synes jeg- er et pirk som kommer til å ta sin tid.. Fikk det tilsendt ganske billig fra Sparkjøp sine sider, og anbefaler å ta en titt der hvis du ikke har butikken i nærheten da ;)
Garn: Gjestal Maxi, farge 114
l: 1,25
Oppskrift: Hentet fra Allers sitt juleblad, fra i fjord..
Tid?: Skal prøve å bli ferdig til julaften, litt under en mnd på meg!

Det er forresten også Rød nese- dagen idag, har du kjøpt en rød nese og støttet Redd barna? Det har vi gjort, og den er med på bildet med lysene.

Håper du og dine får en flott kveld, og lykke til med å lage ferdig alle julegaver :) Jeg er snart ferdig :D

onsdag 25. november 2009

Det skjer da noe for tiden

Joda! Jeg driver fortsatt med julegaver, derfor har jeg ikke stort å blogge om føler jeg, kan liksom ikke vise så mye før gavene er gitt bort og åpnet av vedkomende synes jeg...men jeg har jo noen besteforeldre som ikke har tilgang til nett, derfor vil jeg vise noe av det jeg holder på med til dem:





Disse tøflene skal farfar få :) Jeg synes knappen foran gjør alt, i hvertfall når en tar tøflene på! Bare at på mine føtter blir det skikkelige alvesko og det ser noe dumt ut å vise her, hehe.. Jeg tovet dem først på 40, men måtte over på 60 grader for at det skulle skje noe med garnet.
Garn: dobbel tråd Nagano
Pinne: 5 mm
Oppskrift: funnet i Allers- juleblad fra i fjord, var egentlig bare opp til damestørrelse, men økte litt her og der så den ble større (skulle jeg gjort det igjen ville jeg endret noen plasser) Jeg er ikke så vant med innfallsmetoden helt ennå, men begynner å få en forståelse av det.



Flere julegaver kommer etterhvert. Det blir ikke så mye oppdateringer som jeg skulle ønske, men det er ikke alltid en har energien til det. Det skjer mye nå, og da tenker jeg ikke bare på eksamner og den slags, men det er sykdom i familien, uhelbredelig sykdom... Men jeg prøver å holde motet oppe, se fram til jul og sånt men det blir en anderledes jul i år, på en god måte siden min kjære er med oss, men veldig annerledes siden min far mest sannsynlig blir sengeliggende hele tiden..

Jeg ønsker deg og dine en fin kveld ihvertfall :)